Monday, September 6, 2010

1st time drive dari terengganu-selangor

sebenarnya, ni cite 4, 5 ari lepas..tapi nak cite gak..mula2 ayah aku tak bagi aku drive bawak mondok dari terengganu balik rumah kat selangor..sebabnya?? aku baru je bawak kete..tapi aku nak gak..sayang wehy..mondok dok sorang2 kat ganu..2 minggu lak tu..last2 ayah bagi..before aku bawak balik kete, nasihat panjang berjela..itu la ayah..risaukan kat anak gurl dye yang sorang ni..peneman aku, miemi.

kali ni balik dengan dye..aku tak la risau sangat sebab miemi da lama ada lesen..since dari pas form 5..lain la cam aku..lesen tak sampai setahun lagi...before gerak balik selangor 3 sept, aku tido kat bilik miemi dulu..senang sikit nak gerak..


aku soh ko tengok laju tak aku bawak kete sampai blur2 je background tu..hehehe
euww~~ muka sangat serabai, just tepek bedak je..
aku pown tak ingat ni kat area mana..
kat kertih..
PAKA was here..=)
view sangat santek masa sunrise, tapi tak dapat nikmati sangat sebab tgh drive..;(
gudbye terengganu, ni masa nak susur ke kuantan..

memang rasa kejap bila sampai selangor, walhal 8 jam gak..aku drive 5 jam, miemi drive 3 jam..5 jam aku ok..miemi punye tempat la mencabar, kat area karak sampai rumah die..lori pown ok...tak banyak..cuaca nice..alhamdulillah aku selamat sampai..ley raya puas2..




nota kaki:
pas drive dari ganu ke selangor, ayah & ibu da start caya aku drive..
green light wehy!!
bukti???
ayah soh aku drive gi shah alam..
gi econsave, gi bank, gi rumah angah ina..
& sampai sekarang, tak naik lagi kete ayah..hehehe

2 comments:

adila bakri said...

waa..gle besh....

nadia said...

adila:
hahahaha...
memang bes wehy!!!
tu le ko...
sape soh balik naek bas