Thursday, April 5, 2012

new chapter-engagement #1

assalamualaikum..


melangkah ke fasa lain di umur 22 tahun memang aku tak pernah terfikir. sungguh. di umur 22 tahun, yg mana bape ciput je member sekolah menengah dah kahwin. dan rammaaiiii lagi member u yang lain dok sibuk practical.


alhamdulillah. hampir 4 tahun aku berkawan dengan en asri, en asri ajak tunang.. macam mana en asri proposed aku? semudah A,B,C.. kiranya macam ibu aku sendiri yang tanya en asri. sebab senanya dari setahun lepas en asri yang ajak tunang dan aku yang bagi 1001 alasan. and then ayah pun tak bagi sebab tak habis study. (sekarang pun tak habis lagi !) kekeke


tuptup. en asri yang terus ambik serius bila ibu tanya dan terus ajak tunang. 




tarikh?
memang jadi masalah. mula2 aku nak 17 jun 2012, hari ahad sebab senang sikit nak ingat tarikh dan nak dekat tarikh anniversary aku dengan en asri yg ke-4 tahun. terlalu banyak yang tarikh 17..tak caya?



17 jan: birthday aku
17 feb: birthday sepupu
17 march: birthday ibu
17 nov: birthday en asri


so, konon2 macam nak tambah koleksi 17, terus aku cadangkan dekat en asri, nak tunang 17 jun..tapi en asri terus kata lambat sangat.. discuss2 balik nak buat 1 mei (cuti hari pekerja).. en asri discuss dengan family dia, ada yang tak setuju sebab 1 mei tu hari selasa.. last2 buat keputusan tunang 29 april (24 hari lagi yaww!)


so far, most of the hantaran dah siap beli include la cincin, baju, dan 2 hantaran lain. hopefully, majlis berjalan dengan lancar walaupun majlis simple. 



nota kaki:
member2 office tak tahu lagi aku nak tunang..keke



2 comments:

Huda Luna said...

eh kite lebey kurangg laa!

bakal tunang 29 hb huda pun 29hb. korg both pun 17hb.

hehe chaiyokk! 29 april tak lama lagi tuuuuu.

fazey said...

hehe..
senang nak ingat bila tarikh birday sama bulan lain. kekeke