Tuesday, November 23, 2010

bila aku rindu, kau yang lain jangan banyak cite.

malam2 yang hening ni, aku pandang bintang2 yang glow in the dark kat bilik aku..pe jadah nak tengok bintang kat luar..hehehe..yang glow in dark tu pown budak tahun lepas yang pasang..aku ngan rumet aku tak buang pown..biar je la..kan boleh berangan macam dah sampai ke angkasa lepas..cehh..aku jarang sampai ke angkasa lepas sebab awal2 aku dah lena..



gambar : en google
malas nak capture bintang kat bilik sendiri


siyes aku rindu kat dia..banyak mana aku rindu kat dia..macam bintang2 kat langit..bukan bintang kat bilik hostel aku ni..kau kira..larat tak? seinfiniti rindu aku kat dia..tak ternilai..


ada dia, makin lengkap hidup aku. nasib baik aku ada tampal gambar dia kat soft board bilik..at least, hilang rindu sikit..

aku rindu rumah, dah lama tak balik



paling penting aku rindu kat gambar bawah ni..

. ibu & ayah .
rindu orang yg di sebalik tiang



yang belah kiri tu selalu jerit panggil nama aku suruh turun masak. kalau dah malas sgt nak jerit, yg belah kiri tu guna adik2 naik atas panggil aku..hehehe..last2 kalau hujung minggu adik2 takde, ibu mizcall..ibu aku maju wehy! kalau msg ngan ibu, tak henti2..

yg kanan lak..cool je..jarang jerit2..bangun tido, terus lepak depan tibi..keh keh keh..ptg2, belek daun sehelai2 sebab tak nak ada ulat. ayah mmg minat pokok2. ni salah satu hasil keje ayah


hasil kerja ayah : rumah lama mmg takde pagar..so, ayah buat daun sireh ni macam pintu gerbang.



tu daun sireh eh..hasil 2 tahun tanam..ayah trim elok2..kadang2 aku, ibu & abg naikkan daun sireh tu bile daun sireh dah cecah kepala bila jalan..hehehe..last2 pindah rumah..sedey wehy..sireh tu mati macam tu je..sebab orang yg duduk rumah tu sekarang tak reti jaga..

rumah sekarang, sireh tak nak hidup2..panas sangat sebab bumbung tak buat lagi.


kan aku dah cakap, ada gambar ayah + ibu kat softboard bilik aku
abaikan speaker yg besar gedabak..dah nak pulangkan balik kat tuan dia.






nota kaki:
dah 2, 3 hari blog terbiar.
malas nak update belog kalau line slow
masa raya aji, ari2 update sebab ramai takde kat hostel..
line laju..hehehe..


8 comments:

zaL_cdpx said...

heheh !!! nice ~

nadia said...

@zaL_cdpx

hehehe..tengs :)

azzey said...

Nadia: Teringat lagu Popular dulu2.....Bila Rindu Ku Sebut Namamu.....HU3....

abdul rasyid..... said...

gile beso speker

Linglung said...

ecewaaaahh!rindu rumah dan family ya? telepon 3G kan ada? apa guna teknologi kalau xguna..hehe

nadia said...

@azzey

hehehe :)

nadia said...

@abdul rasyid

kan aku da kate abaikan speaker tu
hehehe

nadia said...

@linglung

hehehe..ni gune hfon x 3G
camne?