Sunday, January 23, 2011

perkara paling gampang dibuat masa bercinta

orang kata, zaman kapel tu zaman i lap u, u lap me, konon2 masa ni la sehidup semati..zaman yang kau dan dia ada kimia..dunia kau yang punya kan?meh aku nak listkan 3 perkara yang gampang sebenarnya, tapi selalu kita buat dan terlepas pandang





TUKAR HENFON
aku ada terdengar dalam radio..yg gelpren punya belikberi, yg boypren punya henpon cikai..lepas tu si boypren + gelpren tukar fon..last2 clash..si boypren langsung tak nak pulangkan hfon gelpren..naya2x!


jadi, sebelum bagi pinjam, kau buat agreement dulu..nanti boleh tuntut kat mahkamah kalau dia tak nak pulangkan henpon kau..





BAGI PINJAM DUIT

haa.. 1 lagi hal..kalau nak bagi pinjam tu aku ok je..tapi tak yah la sampai kau pun kena ikat perut sebab nak bagi dia duit..sedangkan dia kaya semacam je lepas kau bagi pinjam duit..tak betul tu..nak bagi pinjam pun at least jangan sampai ratus2..


kalau lelaki selalu mintak duit kau sebab alasan dia emak sakit la, nak tanggung adik sekolah la..pe kata kau sendiri cakap nak jenguk mak dia? kalau dia ok..maknanya, dia tak tipu la tu..tapi kalau banyak cengkadak dia, kau buat dunno je pe yang dia nak





TANGKAP CINTAN SEPENUH HATI
zaman ni la kau kenal hati budi dia..fine, nanti akan ada yang cakap..lagi elok bercinta lepas kawen..aku tak nafikan benda tu..tapi ramai yang tengah bercinta kan?

jadi, jangan la kau sayang dia tu melebihi dari kau sayang family kau..aku nak ingat kan kau 1 benda je..kau kenal dia mungkin 2, 3 tahun...tapi kau dengan family kau dari kecik..tak layak kau sayang dia lebih dari family kau

at least, kalau kau tengah dating, mak kau mesej, pe salah kau reply mesej tu kejap..

wehy..nombor pakwe / makwe kau sanggup active 10/ 8pax, tapi kau active 10 / 8pax tak nombor mak ayah kau?




nota kaki:
masa kapel tu semua nampak indah, pandai2 la kau jaga diri kau

9 comments:

maria_m0hamadiah said...

nombor parent dah 8pax..=) yang penting family first, kengkawan second and barulah ade die..=)

nadia said...

@maria_m0hamadiah

betul2x.. :))

♛ nadia the blogger said...

alamak , no 8pax kne yang pakai upax je , cmnie nie ==" huhu

hanna iymeera :) said...

kapel lepas kawen tu yg paling sweet , buat2 gaduh dulu mula2 , hahaha !

Bob Merley said...

ade ke org yg tertipu camni? mesti skolah tak abis ni ;)

nadia said...

@♛ nadia the blogger

gi tukar nombor..keh3x

nadia said...

@hanna iymeera :)

hehe..boleh lak camtu?

nadia said...

@Bob Merley

hehe..ada je..

Hidaya Sarbini said...

hai n salam perkenalan.. nak mintak awk tolong vote saya boleh? ^_^

http://dayasarmila.blogspot.com/2011/01/pencarian-model-sinar-inspirasi-i.html