Wednesday, April 20, 2011

account - maritime management | tak jauh mana kan?



aku rasa aku macam super duper cool bila masuk next sem.. fazey budak final year..kau tahu? nak sampai ke tahap ni, aku terlalu penat! penat, kena mengadap buku tebal2 setiap sem, mengadap esaimen yang baru dapat last2 minit..sedangkan masa awal2 sem, lecturer macam tak nak bagi je





dari 6 tahun, sampai 21 tahun..aku dah bergelumbang dengan buku..seronok! *ok, aku tipu* sekolah rendah aku pernah berangan nak jadi CSI sebab terpengaruh tengok CSI kat entibiseven, lepas aku rasa CSI tu macam susah gila tarapapa.. aku berangan nak masuk kelas account since aku form 2, lepas tu bajet macam boleh terjebak jadi akauntan, sedap2 masuk form 4, 5..alhamdulillah memang aku nak masuk matriks. time ni, akaun, kau la dihatiku! kah3



konon2, macam sanggup keje dengan darah, gambar [SINI]


masa kat matriks, pening2 aku study account, aku tukar lagi cecita, nak ambik business kat u..lepas tu, aku terperasan umt-pengurusan maritim, bunyi macam cool.. lagi2 aku dok pikir prospek keje macam ok sebab aku duduk port klang.. last2, dari forensik, aku tukar accountant, business, dan sekarang maritime management.


dulu masa jaman matriks, calculator wajib bawak tiap2 hari! gambar [SINI]


kau bayangkan masa isi upu, 7 aku isi business 1 je aku isi maritime management, dah memang jodoh aku dgn mapem..tapi kan budak dari matriks perak masuk maritime management aku sorang je! lepas tu dak matrik cos aku 3 orang je? what the? meh aku nak pomot kat bebudak matrik,

"kau jangan ingat, lepas masuk matriks, ambik account, business, & ekonomi je.. weh..maritime management ni ok pe untuk korang! keje InsyaAllah ada..!"


ni la dunia aku sekarang, next sem budak final year! oyeah! gambar [SINI]





nota kaki:
kadang2, apa yang kita mimpikan tak semestinya kita dapat.. tapi try belajar untuk terima yg dah tertulis untuk kita :)

6 comments:

mR. sMiLe said...

okee what.. kurng2 ko dr kecik ade gak cite2.. ak sampai skrng xde cte22.. hak3x.

fazey said...

@mR. sMiLe

aku harap yg mapem ni betul2 menjadi..jgn aku nak dok tukar cita2 lagi sudah..keh3

zacky ~786~ said...

woww.. ~ dasyat..

fazey said...

@zacky ~786~

tade yg dasyat..kalau dasyat, jadi forensik tau..keh2

adila bakri said...

btol2...hehe...UMT!

fazey said...

@adila bakri

keh3..ko ambik account..keh3..aku je tersasar