Wednesday, August 15, 2012

.ayah. raya - #15

Assalamualaikum.

nurul antara yang lama ayah & ibu jaga dari baby sampai la umur dia 16 tahun.. see? ayah aku pun macam ayah dia sendiri. even ibu jaga je, aku pun dah anggap macam adik aku sendiri.. Malam semalam nurul tweet pasal ayah. 

my only dad. md fajar bin abdul manaff..


yep.. ayah sentiasa suka bagi teka-teki dekat budak2 kat rumah. rindunya lah! pandai maths tu memang tak bolah nak sangkal. dulu, memang ayah tetapkan undang2, setiap hari WAJIB baca sifir. baca & hafal. dan haruslah bila ayah tanya sifir terus dapat jawab.. tak boleh nak aaa....aaa... memang ayah pantang. dan ayah tak kira anak kandung atau budak yang ibu jaga semua mesti pandai sifir.

cuma abang mestilah terlebih advance. anak sulung. dulu2 siap kena hafal sampai sifir 15! hebak... hebak! lepas aku & budak2 lain kena hafal sampai sifir 12 je.. ngeh2.. dan selalunya denda yang aku dapat ketuk ketampi. denda yang paling simple tapi azab nak buat. tengs ayah.. kalau takde kena hafal sifir, tak tentu adik minat math ;')

nurul.. sila buat amanat ayah. keke..masak okey?



sekarang ni, kalau rindu pergi kubur ayah. 


*********************************

ayah, tahun ni first raya adik tak sambut dengan ayah.. tahun 1st raya tanpa ayah, ibu kata ahun ni takde baju raya.. 1st time la ibu tak jahit baju raya untuk adik. untuk ibu pun ibu tak jahit baju raya. tapi ibu ada beli baju kat kedai. tu pun lepas kena paksa dengan abang. adik lak pakai baju tunang je. 

adik tak tahu macam mana nak handle ibu. mesti ibu nangis masa pagi raya. tapi syukur alhamdulillah. abang dengan kak efa balik sekinchan tahun ni. at least, takde la adik berdua dengan ibu je. semoga Allah bagi kekuatan dekat adik & ibu untuk hadapi hari-hari akan datang



 nota kaki:

miss u dad! #MentionSomeoneYouLoveAndCareAbout





2 comments:

Huda Luna said...

al fatihah


be stronggg sayanggg

insyaAllah arwah sentiasa ada dgn korang
dalam hati korang

sentiasa

amin

fazey said...

amin...

tengs huda :')