Monday, August 30, 2010

hari ini dalam sejarah

mentang2 da nak merdeka, tajuk pown nak letak sejarah.. pewiittt....
abg, sila kagum dengan adik anda!!!
adik anda sudah slamber badak gi kedai servis tayar..
SORANG2..
sila tepuk tangan kuat2..
clap*clap*
uish..
aktiviti hari ni, gi beli minyak itam...
baru aku taw, minyak itam tu tak la itam sebenarnya..
kaler kuning..
maybe pas da guna, baru itam ye tak?
sila terima kekurangan diri ini T_T
siyes..
before dapat kete, tiap kali family aku ajak gi servis kete, aku tak nak gi..
aku dengan rela hati duk kat umah...
tempat servis kete ade pe?
bukan ley minum pown minyak2 yang ade kat situ...
bukan ley shoping2 tayar macam ko beli shawl..
jadi senang cite, dari mengadap pomen tu,
baik aku dok umah...
sampai je kat kedai tu..
masalah utama, KOMUNIKASI..
nama je da dok kat ganu ni setahun..
aku still tak paham2 dowg cakap ganu..
macam hampeh je kn?
geng2 aku pown ne de orang ganu...
fatin, si mek kelantan ni..
cakap pown takde kecek kelantan...
jadi, memang la pening2 bila cakap ngn diowg..
lepas da setel, aku gi basuh kete,
kat tempat febret..
cehh..ade 2 kete tgh queue nak basuh..
aku tggu dengan penuh sabar...
sampai la 3.20, baru dye start basuh kete..
punye la aku ni sengal..
lupe kelas ngan dato' kul 4..
terus gi jumpe brader tu,
tak sempat lak nak siap kalo bersihkan luar+dalam..
lastly, decide cuci kat luar je...
luar pown luar ar..
janji kete aku kilat...
mondok da bisik kat aku, dye suuukkaaa sebab dye da wangi..
hihihi...








nota kaki:
pe ko egt senang ke gi tempat yang lelaki je yang ramai..
siyes..takot gak wehy!!
cam biasa, entry aku takde gambar lagi..
malam ni, nak gi sambut merdeka kat dataran shahbandar,

ti aku capture banyaaaakkkkkk2 erk..

2 comments:

aku dan hidupku.. said...

tp sedih..
abg 2 xtnye ak pon..

nadia said...

hahahaha...
brader rambut panjang tu eh...
dye terlupe tu...
=)