Thursday, November 11, 2010

berhenti belajar!

. setiap langkah adalah kejayaan, langkah ke disco, bukan kejayaan okey! .




kau pernah rasa tak? kau nak berhenti belajar tak?sebab kau tak larat dah nak habiskan studi kau..

kau pernah rasa tak? subjek kau buat kau rasa macam hampeh je sebab kau dah studi teruk2

kau pernah rasa tak? malas nak studi untuk final sebab carry mark tak lepas untuk lulus even assignment, kuiz, test kau buat gak macam orang lain..

kau pernah rasa tak? macam malas nak pikir pasal final sebab subjek tu susah yang amat




sume benda tu aku pernah pikir except berhenti belajar..bila aku tension, mula la aku pikir macam2...



nape aku tak pernah pikir pasal berhenti belajar?? sebab aku pikir kat ibu, ayah..takkan aku nak berhenti belajar awal2..wat penat je dowg support dari kecik..



then aku pikir diri sendiri..aku tahu ramai yang akan cakap, tak masuk u pown boleh dapat keje..tapi dah alang2 aku masuk, baik habiskan!



tukang interbiu : kamu belajar sampai mana?
temah (bukan nama sebenar : sem 3, universiti bla bla bla..saya tak habis belajar..berhenti sebab tension!

(pe ke bangang jawab soklan interbiu macam tu..)




sebab tu aku nak habiskan belajar! walaupun perit..sebab sem depan 24 credit hour..aku kuatkan semangat! hik hik hik..


then, kalau aku berhenti belajar, takkan nak cari keje ikot result spm..pergh! result matrik, bukan ley mintak keje pown!


last, watpe aku nak berhenti belajar?? aku ada hutang ptptn..wehy! loan ptptn aku, rm19500..
kau agak2 ada tak orang yang nak bagi hantaran kawen aku rm19500?? senang..aku bayar cash je..






nota kaki:
kau jangan jadi bodoh+bangang nak berhenti belajar sebab tension!


6 comments:

azzey said...

masa sekolah dulu.....mmg ada rasa nk berhenti belajar....hu3...

nadia said...

@azzey

zaman sekolah bes :)
zaman u..rasa penat..hehehe

tapi kan..rasa penat kalau ade assignment, test..

keh keh keh

qamarul said...

study jer sampai tensyen..
dah giler baru laa berhenti..hehe
siyes kawan saye ade yang jadi giler..
jiran saye pun ade jd giler gak..
so study la rilex2.. jgn tensyen byk sgt..
saya siyes ni bukan main2..

Dayangku Army said...

skrg sy plak pening kepala duk kejar budak soh anta esaimen yang belambak x hantar..pening kepala nak tulun bagi carrymark dorang naik skit...pening tanda paper final apabila dorang jawab macam tak penah blaja langsong... wuwuwuwuuw T_T langsong x nampak effort nak blaja...sedih owhhh

Jadi sila la bersabar dengan dunia study ni...memang cenggitu la namanya study.ada ups and down..

nadia said...

@qamarul

keh keh keh
ni nga studi relax2...

hehehe

nadia said...

@dayangku amy

huhu..
terasa lak..:)

xpe2, sy belajar! nak markah tinggi2 :)