Saturday, January 8, 2011

kanak-kanak ribena

apa yang aku perlu buat kalau rindukan mereka2 yang comel ni..bila depan mata, rasa menyampah..bila jauh, rindu yang amat!


aku tengok dowg dari kecik sampai besar even tak la besar mana sebab dowg malas makan nasi..makan benda lain, laju je..


ni la sekarang total budak yang ibu jaga ; 6 orang


macam2 perangai ada :))


yang seluar merah darjah 4, seluar biru darjah 2, baju belang darjah 1, baju selangor tingkatan 1, yang kanan sekali tu tingkatan 3


petang2 bedal beskal ibu..kau tengok, sampai 4 orang naik 1 beskal


abg mithali..hehe..ni bukan adik danial pown..



sebelum 6 orang jaga, ibu jaga 7 orang..tapi mak dia berhenti keje, so..stop jaga dia..tapi siyesly budak ni aku sayang gile sebab masa ni dia baru nak start cakap..'imote ipas..ball..dll'



pastu siap boleh tunjuk bila family aku tanya 'perot orang kaya mana..??' terus dia tunjuk perut dia.. :) memang bijak gile..kadang2 bila aku balik rumah..aku paksa ibu aku ambik dia..nak main2 ngan dia..



tapi..dia ni punya susah nak makan..makan sikit muntah...kalau sakit, tak tahan, tapi kalau tak sakit..nakal gile..tapi budak yang nama aqlan ni jugak yang aku rindu :')


mula2 datang kat rumah aku, badan kecik je..nak senyum + pandang kamera pown tak reti


transformasi : dah pandai pandang kamera tapi tak senyum2


tengok, sekarang! tak rasa ke nak cubit2 pipi dia yang tembam ni..pastu badan berat gila..mahu patah tangan aku bila angkat dia



tapi aku paling salute sangat2 tersangat2 (banyak tak sangat aku??) bab pakai selipar, kasut...kau terbalikkan la macam mana selipar tu..letak selang seli ngan selipar lain..aqlan tetap dapat pakai selipar dengan BETUL! banyak kali aku main2kan dia..tapi, siyes dia hebat bila pakai selipar...SALUTE habis kat budak umur setahun lebih ni!





NEXT! budak paling manja even ada lagi budak kecik yang ibu jaga dari dia!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

haikal


tahap manja sangat tinggi..ada kuasa veto sebab anak bongsu dari 3 beradik (adik nurul + danial) kuasa veto : abah dia sendiri..:D kalau si haikal ni cari pasal kat rumah dia, esoknya, akaknya (nurul) balas dendam kat rumah aku sebab nurul taw kuasa veto tak ley nak back up haikal bila dowg kat rumah aku...hehe


zaman haikal minum susu botol pown ada..tehee :D siap pakai baju hello kitty..abaikan yang belah kiri, abg aku tu..bila tunjuk gambar ni kat haikal sengih2 je la budak ni..


haikal . ellis . tasha


haikal, kecik2 dah pandai pakai spek hitam..semua ni masing2 kecik lagi, selim melim..keh keh keh

masa gi kuala woh


selalu je family aku bawak nurul, haikal + danial gi jalan2..tiga2 pernah gi penang, kampung ayah aku..nurul pernah gi teluk batik ngan family aku..masa tu kecik2 lagi..balik kampung sekinchan dah selalu sangat kat dowg :))



macam mana tak meriah rumah aku?? sampai 6 orang jaga..baru lepas makan tengahari kul 1, 2..pukul 3 dah ley ngadu lapar...pastu aku kelam kabut buat minum petang



the making of : kuih kaswi, nurul sorang je tolong aku :)


resepi cilok ibu, walaupun macam huduh je kuih ni..tapi abis gak kan? hehe


pas salut dengan kelapa, hilang dah kehuduhan tadi.. X)




minum petang kanak2 ribena sepanjang aku kat rumah : mi goreng, kuih kaswi, buah melaka, cekodok pisang, cucur bawang, nestum, oat, paling selalu roti..keh keh keh..kau ingat aku ni rajin sangat?? minum petang tu pown ada gak ibu aku buat..hehehe


miss all of u :')



nota kaki:
dah boleh isytiharkan aku akak penyayang tak??
keh keh keh

8 comments:

zacky ~786~ said...

comel la depa nie.. :D

nadia said...

@zacky ~786~

comel macam akak yang jaga dowg ni tak?
keh keh keh

Aizuddin Hanis said...

ske yang tang kueh 2...hahaha...nyam3x...

akk mitahli sgt...

nadia said...

@Aizuddin Hanis

bab makan je yang suka eh??
keh keh keh

xcyber said...

x tahan sih tngok bdk2 tuh
cam nk cubit jer...haha =)

nadia said...

@xcyber

hehehe..mana boleh cubit bdk2 tu..
akak dia je boleh cubit :))

adan said...

suka tgk budak2 ni.. tukang snap pun pandai edit gambar..

nadia said...

@adan

budak2 ni best!
kalau dowg cuti lama sikit, dah start cari dowg..kalau tak, rumah sunyi je :)
btw, tengs