Monday, June 15, 2015

Short Escape - Singapore 2 Hari 1 Malam #part3

Assalamualaikum



disebabkan kaki dah start sakit. kitorang lepak je kat luar USS. relax kejap. kat luar USS, ada smoking area tau. dalam USS pun ada smoking area. 




video
*melayan kanak2 main air ;p*


rehat dalam 20 minit, semua dah malas nak masuk dalam USS balik (fyi, boleh masuk balik lepas keluar USS, tapi make sure cop tangan. bagitahu petugas)


UNDERWATER WORLD SINGAPORE
flight balik ke Malaysia pukul 11 malam. jadi kitorang decide nak masuk underwater world. korang kena bagitahu kaunter korang dah msuk USS. nanti dapat murah sikit. sebenarnya boleh je beli sekali time beli tiket USS, tapi kitorang takut macam tergesa2. tu yang beli last minit. 


KOS (tiket + typhoon theatre) : SGD80 (4 orang)

kalau kau tanya pengalaman kat dalam ni? memang best sangat2. Cuma kitorang sampai da petang. jadi untuk pertunjukkan semua, tak de la dapat tengok.




















video

video

APA MENARIK DI UNDERWATER WORLD?


*google*

dah penat2 jalan daalm USS, relaxkan kaki kat dalam underwaterworld. macam kitorang, duduk depan aquarium ni. layan ikan berenang. hehehe. siap duduk kaki terjulur. ahahahaha. lepas tu, dorang siap bukak lagu yang slow2. memang layan la duduk depan aquarium ni. hilang rasa penat kat aquarium besar gabak ni. 


tengok.. orang tu siap meniarap bagai depan aquarium besar ni. hehehehehe.. so, nak tempat relax2 lepas gi USS, korang boleh masuk underwater world singapore

btw, jangan lupa masuk kat Typhoon Theatre. SGD2 je per entry. menarik gak kat sini. dapat rasa typhoon. hehehehe.. 


bila da dekat pukul 7 lebih, kitorang nak gerak ke airport. flight pukul 11. tapi saja nak duduk airport awal sikit. time ni, nak tunggu teksi panjang sikit. 1st come. 1st serve la kan? sabar ok? walaupun time tu kakai kau dah sakit sangat.T_______T dalam teksi on da way gi airport, sume ambik kesempatan lelap mata kejap. 

KOS (PULAU SENTOSA - AIRPORT) : SGD28

sampai airport, cari kedai makanan halal untuk dinner. aku langsung tak makan. sebab kenyang + penat. makan kat airport, confirm la mahal sikit

DINNER (AIRPORT) - SGD57 (3 makanan + 4 air)

flight balik malaysia pukul 11 malam. tapi flight aku delay 30 minit. hewhewhew..pantang ada masa, sume lelap mata



*asri*


*kemain cover tau*

*abg*

so far pergi singapore 2 hari 1 malam, memenatkan ! tapi best ! ahahaha. sampai rumah, mandi.. lepas tu terus zzzzz...

:)


No comments: